VW Touareg – укинат V8 TDI

Вести

400 примероци за збогум

Успешното спортско-корисно возило на VW се простува со својата нај силна изведба со дизел мотор.

објавено 14 август 2020

Лимитираната серија „Last Edition“ е покрената само по една година производство на верзијата со V8 TDI кој испорачува 421 КС и има особено ниска емисија на азотни оксиди. Основа за специјалниот модел е Touareg R-Line со пакетот Black Style. 400 парчиња ограничен Секој примерок на ограничената серија има нумерирана значка на столбот Б, што го прави секој автомобил уникатен! Се карактеризира со индивидуален надворешен пакет со компоненти со лакирана боја со висок сјај аплицирана на лаковите над тркалата, дифузорот и рачките на вратите. Дополнителниот пакет со опции вклучува LED предни светла и „Иновативниот кокпит“, адаптивна каросерија со активна стабилизација и тркала „Suzuka Black“ од 21 инчи. На избор на купувачите се шест бои, а цените започнуваат од 104.361 евра во Германија. Нарачките ќе се прифаќаат од 17-ти август. Втората најмоќна дизел серија досега на германскиот пазар, кај сестринската компанија Audi, има 14 КС повеќе и се смета дека е доста економична и се карактеризира со еколошките манири кои се многу пати испод граничната вредност.