Tesla продолжува со производство и покрај забраната

Tesla продолжува со производство и покрај забраната Објавено на 12 мај 2020 година Илон Маск се заинати – и покрај забраната издадена од калифорниските власти, даде налог фабриката во Фримонт да продолжи со прекинатото производство. Според двајца работници на Tesla кои сакале да останат анонимни, за време на викендов се комплетирани околу 200 возила Model […]

повеќе