Amazon купува 100.000 електрични комбија од Rivian

Amazon лично преку Џеф Безос даде силна поддршка на американскиот Rivian веднаш откако тој ги објави првите скици на својот електричен комби објавувајќи дека има намера да нарача 100.000 примероци од него