Vitesco – електричен погон за Donfeng

Германска технологија за кинески коли   Новиот електричен погон поради компактните димензии и мала тежина погоден е за многу идни модели објавено 10 септември 2020 Vitesco Technologies започна со производство на целосно интегриран електричен погон за кинеската марка Dongfeng. Производството за Hyundai и PSA трае од крајот на 2019 година а сега опсегот се шири. […]

повеќе

Toyota – Lunar Cruiser

Јапонската агенција за истражување на вселената (ЈАХА) и автомобилскиот гигант Toyota обзнанија дека работат на првото вселенско возило за превоз на патници под притисок а како погон ќе користи електрична енергија добиена од горивни ќелии или народски кажано од водород. Оваа технологија не  е ништо ново кај Toyota, но интересно е што овој концепт, покрај ширењето на мајката Земја, ќе почне да се користи и вон неа.

повеќе

AMG Experience Centre – во Кина

Патеката Жејианг домаќин на AMG Mercedes-AMG ја прoширува продажната мрежа во нов формат објавено 25 август 2020 Поставувајќи нови цели, Mercedes-AMG го отвори првиот центар каде може да се доживее марката во секоја нејзина пора. Лоциран на патеката Жејианг, одалечена од Шангај два часа возење, AMG искуството е пренесено во рамките на објектот кој зафаќа […]

повеќе