Toyota – Lunar Cruiser

Јапонската агенција за истражување на вселената (ЈАХА) и автомобилскиот гигант Toyota обзнанија дека работат на првото вселенско возило за превоз на патници под притисок а како погон ќе користи електрична енергија добиена од горивни ќелии или народски кажано од водород. Оваа технологија не  е ништо ново кај Toyota, но интересно е што овој концепт, покрај ширењето на мајката Земја, ќе почне да се користи и вон неа.

повеќе