AUTOBEST – ECOBEST Challenge

Вистината е малку поинаква… Autobest ги објави резултатите од првиот тест на реалната автономија во сообраќајот на големосериските електрични автомобили! Во тестот што се одржа од 4 до 6 ноември 2021 година во Тераса, на дофат на Барселона, учествуваа 15-те најпродавани електрични модели на европскиот пазар. Беа застапени повеќе марки како Volkswagen, Cupra, Nissan, Dacia, […]

повеќе

AUTOBEST го одржа ‘ECOBEST Challenge 2021 електрифициран од VINFAST’

• ‘EcoBest Challenge 2021 електрифициран од VINFAST’ тестот на реалната автономија во сообраќајот на електричните автомобили се одржа од 4 до 6 ноември во околината на Барселона
• AUTOBEST во партнерство со VINFAST и со логистичка поддршка на coches.net и техничка поддршка на Circutor тестираше 15 големосериски електрични автомобили кои се продаваат во Европа да се утврди реалната автономија и процесот на полнење на секој модел
• Резултатите од ECOBEST Challenge 2021 ќе бидат објавени на онлајн прес-конференција во ноември
• AUTOBEST возеше 15 избрани возила, сите со минимум 200 километри хомологирана автономија и цена до 32.000 € без давачки

повеќе

European AUTOBEST – Финалистите под лупа во Тесдорф

Шест претенденти објавено 20. октомври 2021 Годинава на специјализираниот полигон за тестирање и обука на Австрискиот Автомобилски клуб во Тесдорф втора година по ред ќе се извршат тестирањата на финалистите за наградата „Best Buy Car of Europe“. Во организација на најголемото жири во Европа и светот AUTOBEST собрани се преставници на 32 европски земји и […]

повеќе

European AUTOBEST – Финалистите за 2022 на смотра

Шесторица во финале! Тестирањето на шесте финалисти ќе се одржи на 24. и 25. ноември во Тесдорф објавено 19. октомври 2021 Претстојните тестови во Австрија ќе вкрстат перформанси на концепциски различни автомобили. Тоа лесно се заклучува ако го видите списокот кого го сочинуваат DACIA SPRING, HYUNDAI BAYON, OPEL MOKKA, RENAULT ARKANA, SKODA FABIA и TOYOTA […]

повеќе