Изложувачите го напуштаат салонот во Париз

Објавено на 1 јуни 2018 година

Сé повеќе производители нема да учествуваат на салонот на автомобилите во Париз - досега се дузина, а бројката не е финална. На списокот на оние што ќе го прескокнат значајното европски автомобилско биенале се Alfa Romeo, Fiat, Jeep, Ford, Infiniti, Mazda, Volkswagen, Mitsubishi, Nissan, Opel, Subaru, Lamborghini и Volvo, така што веќе се поставува прашањето има ли смисла тој да се одржи. Посебно затоа што како причина за откажување на настапот главно се наведува недостатокот на нови атрактивни модели, што пак ќе биде причина и публиката да не дојде. До октомври има време, но лошо е тоа што ова прераснува во тренд.

клучни зборови: салони, Париз

Гледај, слушај, уживај

 • Авто Магазин

  Сезона 23 Епизода 1

  повеќе

Видео на денот

 • BMW X7

  Ново ниво баварски луксуз

  повеќе

Цени на горивата

еуросупер 95 74,50
еуросупер 98 76,50
еуродизел Д5 69,00
биодизел Б6 69,50
течен нафтен гас 38,00
метан 38,00

Фото галерии

 • Bugatti Divo

  Изгледа спектакуларно!

  повеќе