Бојата на парите е бела!

Интересна вест ни дојде овој петок од Македонијапат
Објавено на 10 август 2018 година

Според денеска објавените информации, јавното претпријатие Македонијапат кое е задолжено за одржување на патиштата во Македонија, набави бела боја за бележење на патиштата за околу половина милион евра планирана за активностите на ова претпријатие во една година. Покрај бојата, набавени се и неопходните дополнителни материјали за нејзино нанесување - разредувач и рефлексен материјал. Планирано е целокупниот материјал да биде искористен за бележење на магистралните и регионалните патишта за чие одржување е задолжено ова наше претпријатие.

клучни зборови: Македонија

Гледај, слушај, уживај

 • Авто Магазин

  Сезона 23 Епизода 9

  повеќе

Видео на денот

 • BMW X7

  Ново ниво баварски луксуз

  повеќе

Цени на горивата

еуросупер 95 61,50
еуросупер 98 63,50
еуродизел Д5 58,50
биодизел Б6 59,00
течен нафтен гас 32,00
метан 39,50

Фото галерии

 • AutoBest 2019 Final Test

  Ваирано, Милано

  повеќе